Vintage

Az interneten sok mindent lehet a „vintage”-ről olvasni. Én úgy látom azonban, hogy nem teljesen ugyanazt jelenti az esküvők világában, mint mondjuk a divatban és a lakberendezésben, de azért nem járnak messze egymástól.

Továbbá érdekes módon Amerikában, ahonnan begyűrűzött ez a stílus az esküvői dekorációban is kicsit mást jelent, tágabb értelemben használják, mint hazánkban. Magyarországon egyelőre minden Vintage a dekorációban, ami régi tárgyak felhasználásáról szól. Ez persze nem baj. A lakberendezésben ugyan is ez arról szól, hogy a régi dolgokat újrafelhasználják egy modernebb környezetben. Nagyon fontos, hogy egyes korszakok keveréséről van itt szó. Valamint arról, hogy a régi tárgyakat eredeti funkciójuktól eltérő módon is fel lehet használni.

Az esküvői dekorációban ennél kicsit többről szól a Vintage. Amerikában Vintage az, amikor egy adott kor, vagy téma köré épül fel az egész dekoráció. Ez pl: lehet a 60-as évek, vagy a századelő korszaka. De lehet egy papír vintage dekoráció is, ami arról szól, hogy a dekorációban mindenhol megjelenik ez a téma. Hajtogatott papírvirágok vannak a csokorban, asztalok díszeiben, főasztal hátterében. Vagy Pl: az utazás a téma, ami végigvonul az egész dekoráción, megjelenik régi térképekben, tárgyakban.

A vintage az esküvők világban tehát nem csak régi tárgyak használatát jelenti, hanem egy komplett dekoráció valamilyen korszakba helyezése, a régi idők modernnel vegyítése, vagy egy bizonyos téma köré való felépítése.

Kapcsolódó blogbejegyzések

 • Utazás&Petneházy Club Hotel

  Utazás&Petneházy Club Hotel
  Sokszor díszítettük már esküvő alkalmából a Petneházy Club Hotel termeit, de most egy kicsit különlegesebb dekorációt szeretnék veletek megosztani.
  Tovább
 • Dóri és Szabi esküvője a Barabás villában

  Dóri és Szabi esküvője a Barabás villában
  Nagyon örülök, hogy részt vehettünk Dóriék esküvőjének dekorációjában.
  Tovább
 • Esküvők a Pavillon de Parisban

  Esküvők a Pavillon de Parisban
  Továbbra sem titkolom, hogy szerintem a város egyik leghangulatosabb helye a Fő utcában lévő Pavillon de Paris.
  Tovább
 • Őszi esküvő a Columbus hajón

  Őszi esküvő a Columbus hajón
  Még a nyáron keresett meg Rita és Zsolt engem, hogy készítsek dekorációt október végi esküvőjükre a Columbus hajón.
  Tovább
 • Játékos dekoráció a Hemingway étteremben

  Játékos dekoráció a Hemingway étteremben
  A ConceptFlow kért fel bennünket, hogy augusztus utolsó napján készítsünk el közösen egy különleges, „handmade” dekorációt a Hemingway étteremben.
  Tovább
 • Egy kis Párizs Budapest szívében

  Egy kis Párizs Budapest szívében
  Augusztus utolsó napján Budapest egyik legszebb éttermébe igyekeztünk, hogy esküvői hangulatot varázsoljunk Krisztina és Dániel ünnepi vacsorájához.
  Tovább
 • Csodálatos Udvarház étterem

  Csodálatos Udvarház étterem
  Aki járt már az Udvarház étteremben az tudja, hogy az egyik leglenyűgözőbb esküvői helyszín a városban. A kilátás elmondhatatlanul szép, a levegő mindig friss, a természet pedig nagyon közel van.
  Tovább
 • Egy kis Vintage az Academy Golf Clubban

  Egy kis Vintage az Academy Golf Clubban
  Mariann és Rui esküvője az év legmelegebb napjára esett, de ez egyáltalán nem szegte kedvünket aznap, hiszen végre egy tematikus dekorációt készíthettünk el.
  Tovább
 • Dóri és Béla esküvője a Fáy présházban

  Dóri és Béla esküvője a Fáy présházban
  Július 28.-án a hangulatos Fáy présházban készítettünk dekorációt Dóri és Béla esküvőjének alkalmából.
  Tovább
 • Nem mindennapi színek a Columbus hajón

  Nem mindennapi színek a Columbus hajón
  Május 17.-én a Columbus hajón jártunk, ahol igen különleges színvilággal és kedvenc virágunkkal, a pünkösdi rózsával díszítettünk.
  Tovább